صفحه اصلی / اخبار حوزه / 🔸جلسه تدبر در قرآن با محوریت سوره ضحی :استاد حضرت حجت الاسلام والمسلمین اکبری ( معاون پژوهش حوزه های علمیه استان تهران )

🔸جلسه تدبر در قرآن با محوریت سوره ضحی :استاد حضرت حجت الاسلام والمسلمین اکبری ( معاون پژوهش حوزه های علمیه استان تهران )

🔸جلسه تدبر در قرآن با محوریت سوره ضحی
🔸استاد معظم حضرت حجت الاسلام والمسلمین اکبری ( معاون پژوهش حوزه های علمیه استان تهران )
🔸حضرت استاد در این جلسه به موارد زیر اشاره فرمودند:

۱_ بیان روش تدبر تحقیق و پژوهش محوری در آیات سوره ضحی
۲_بیان شان نزول اخلاقی و معرفتی مربوط به سوره مبارک ضحی
۳_بررسی عوامل غلفت و راهکار غلبه بر آن
۴_ معنای عصمت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم
۵_معنای قسم در سوره ضحی به چه معناست
۶_معنای ان شاء الله در قرآن به چه معناست و انسان در تمامی امور و تعهداتی که می دهد باید این جمله را در نظر بگیرد و تمامی امور را به خداوند متعال واگذار نماید
در قران امید بخش ترین آیه در سوره ضحی می باشد
امام باقر فرمودند: آیه «و لسوف یعطیک ربک فترضی»یعنی «و پروردگارت آنقدر به تو عطا خواهد کرد که راضی شوی» امید بخش ترین آیه قرآن است و منظور از آن شفاعت است.

در تفسیر فرات از بشر ابن شریح نقل شده که می‌گوید: روزی از امام باقر (ع) پرسیدم که امیدبخش‌ترین آیه قرآن کدام آیه است؟ حضرت فرمودند: اطرافیان شما در این باره چه نظری دارند؟

گفتم: آنها معتقدند آیه «قل یا عبادی الذین اسرفوا علی انفسهم لا تقنطوا من رحمت الله»؛ «ای بندگان من که بر نفس خویش اسراف کرده اید از رحمت خدا ناامید نباشید» امیدوارکننده ترین آیه قرآن است.

حضرت فرمود: اما ما اهل بیت چنین نظری نداریم. پرسیدم پس نظر شما در این مورد چیست؟ فرمودند: آیه «و لسوف یعطیک ربک فترضی»یعنی «و پروردگارت آنقدر به تو عطا خواهد کرد که راضی شوی» امید بخش ترین آیه قرآن است و منظور از آن شفاعت است.

سپس ادامه دادند: یکی از دلایل ترجیح این آیه این است که در آیه مورد نظر شما شرط برخورداری از آن رحمت واسعه، توبه و تسلیم و عمل نیک اعلام شده است، اما در آیه مربوط به شفاعت، هیچ قید و شرطی جز رضایت پیامبر مهربانی و رحمت وجود ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *